E - GRADIVO

E – GRADIVO

V času izrednih razmer so številni ponudniki do nadaljnjega odprli dostop do vseh interaktivnih gradiv. Omogočajo dostop do:

 


E-učbeniki

V različnih projektih je bilo razvitih 41 e-učbenikov. Za njihovo uporabo potrebujete samo spletni brskalnik. E-učbeniki so dosegljivi na naslovu eucbeniki.sio.si.

 


E-gradiva založbe Mladinska knjiga

V Mladinski knjigi je do nadaljnjega odprt dostop do vseh interaktivnih gradiv za vse – učitelje in učence.

  • Brezplačen dostop do vseh interaktivnih učnih gradiv, učnih listov, preizkusov znanj na portalu za učitelje na www.ucimte.com. Če na portal še niste registrirani, se registrirajte na direktni povezavi TUKAJ.
  • Brezplačen dostop do interaktivnih gradiv na portalu www.ucimte.com je na voljo tudi za učence. Za uporabo ni potrebna registracija, dostop učencem omogoča delo z interaktivnimi samostojnimi delovnimi zvezki, ki omogočajo preverjanje rešitev.
  • Brezplačen dostop do interaktivnih nalog za učence in učitelje na www.ucimse.com – naloge za utrjevanje znanja za različne predmete v vseh razredih.

Če učitelji v tem času potrebujete kakršnakoli tiskana učna gradiva, vam lahko založba Mladinska knjiga pošlje ogledne izvode. Naročite jih prek e-pošte ucbeniki@mkz.si. Poslali vam jih bodo po navadni pošti in vas povezali s strokovnim svetovalcem za vašo šolo.

Oglejte si katalog vseh učnih gradiv za osnovno in srednjo šolo.

Spremljajte jih prek spletne strani www.ucimte.com in prek obvestil na e-pošti. Za morebitne dodatne potrebe za lažjo premostitev časa se obrnite na: ucbeniki@mkz.si.


E-gradiva založbe Rokus

V Založbi Rokus Klett so se odločili, da vsem učiteljem/profesorjem in učencem/dijakom od 13. marca, dalje omogočijo brezplačen celodnevni dostop do vseh njihovih elektronskih in interaktivnih gradiv (učbenikov, delovnih zvezkov, samostojnih delovnih zvezkov in vadnic), ne glede na to, gradivo katere založbe uporabljate.

Postopek prijave/registracije:

  1. Na izbranem portalu kliknite na gumb Prijava.
  2. Če ste že uporabnik portala, vnesite svoj e-naslov in geslo ter sledite navodilom. Če na portal dostopate prvič, kliknite na polje Nimam še uporabniškega računa in vnesite zahtevane podatke. Tako se boste registrirali in ustvarili uporabniški račun.
  3. a.    Na portalu iRokus.si gradiva v svojo iZbirko dodate s klikom na gumb Dodaj brezplačna gradiva.
    b.    Na portalih Lilibi.si, Radovednih-pet.si in iRokusPlus.si pa vas bodo vsa gradiva že čakala v vaši iZbirki.

 


OpenProf e-gradiva

Na OpenProf (https://si.openprof.com/wb/) smo se odločili, da do 15. aprila, priskočimo na pomoč šolam in učiteljem pri reševanju izzivov prehoda na poučevanje na daljavo – ter za to obdobje omogočimo povsem brezplačen dostop. OpenProf ponuja večinoma naravoslovne vsebine za srednješolce in osnovnošolce v zadnji triadi ter je zaradi svoje sicerjšnje odprtosti in kvalitete med učenci in dijaki (in njihovimi starši) izredno priljubljen.

Zakaj je OpenProf pomemben
OpenProf za vsako izmed skoraj 20.000 vaj ponuja podroben potek reševanja. Potek reševanja pomeni, da je učenec voden, korak po korak, do končne rešitve. Večletna izkušnja je pokazala, da so (v nasprotju z nekaterimi drugimi domnevami) poteki reševanj izjemno učinkovito orodje za učenje, saj učenci napredujejo hitreje in
bolje, postanejo bolj samostojni in neodvisni ter pridobijo bolj poglobljeno znanje, kar se nato odrazi tudi na ocenah.
OpenProf je pomemben in edinstven zato, ker je edini sistem v državi, ki lahko ponudi táko vodeno vadbo v povsem digitalni obliki in na daljavo.
Navodila za aktivacijo dostopa
Z brezplačnim dostopom želimo v tem izrednem trenutku šolam, učiteljem in učencem olajšati izzive ob prehodu na poučevanje na daljavo – zato dostop omogočamo samo v dogovoru s šolo / učitelji. V primeru, da vas vključitev v program zanima, nam pišite na matej@openprof.com oziroma na podpora@openprof.com.

Dostopnost