V soboto, 6.4. 2024 smo v dopoldanskem času nadomeščali dneva prosti dan in se z učenci na OŠ Bukovica odpravili na športni dan.

Vreme nam je bilo zelo naklonjeno, zato smo se lahko nadihali svežega pomladnega zraka ter se naužili toplega sončka.

Športni dan smo začeli z zbiranjem v šoli, potem pa se odpravili v smeri proti Renčam. Sprehodili smo se mimo širnih polj, zelenih dreves ter deroče rečice. Med potjo so nam družbo delale pojoče žabice, ptički ter druge živalce, veselo pa so nas pozdravljali tudi mimoidoči vozniki. Spustili nismo niti pisanih ulic Renč, ki smo jih prečkali po poti do našega cilja.  

Kam smo se pa sploh odpravili? Svojo pot smo zaključili pri ptičji opazovalnici, ki jo lahko najdemo ob opuščenem glinokopu ob reki Vipavi v Renčah. Tam smo najprej pomalicali, se odžejali, potem pa si prebrali še nekaj zanimivosti o pticah, ki bivajo v okolici. Vsi smo pokukali skozi razgledna okenca, jih iskali ter opazovali. Dovolj časa nam je ostalo pa tudi še za prosto igro ter počitek v senčki bližnjih dreves.

Nazaj smo se vrnili po isti potki. Vmes smo se pogovarjali ter si poskušali kar najbolje vtisniti okolico v spomin. Najbolj živahni smo pot zaključili s tekom, ostali pa smo si vzeli nekaj več časa, da smo se še malo več posončili. Skupaj smo si ustvarili zares čudovito pomladno dopoldne!

Dostopnost