V petek, 20. novembra je v slovenskih osnovnih šolah in vrtcih potekal vseslovenski projekt Tradicionalni slovenski zajtrk. Tudi otroci vrtca Renče in Bukovica so ta dan namenili slovenskemu zajtrku, ko so pozajtrkovali slovenske dobrote; črni kruh, med, bio maslo, bio mleko in bio jabolka.
V vrtcu Renče je dopoldan potekal v delovnem vzdušju, saj so otroci vseh skupin hiteli izdelovati vsak svoj izdelek; rožice, čebelice, panje, panjske končnice … da je na koncu nastal skupni izdelek – pravi panj. Ob njem so si otroci zapeli še nekaj pesmic.
V vrtcu Bukovica so zajtrkovali ob praznično pogrnjenih mizah. Starejša skupina je izdelala plakat, ki prikazuje proces, kako nastaja med, najmlajši so ostale otroke razveselili s pesmicami o čebelah, otroci skupine Metulji so spekli medenjake s katerimi so se posladkali prav vsi otroci vrtca Bukovica, medtem ko so si ogledali filmček o Kranjski sivki.
Preden so se male radovedne glavice zazibale v spanec, so v obeh vrtcih prisluhnil še pravljicam na temo slovenskega zajtrka.
Teja Turel, Mojca Kobal, Ivana Š. Maraž