V tednu po veliki noči so se predšolski otroci vrtca Renče ter vrtca Bukovica udeležili štiri- dnevnega plavalnega tečaja na bazenu v Ajdovščini.

Že pred samo izvedbo tečaja so bili otroci zelo motivirani, skupaj smo odštevali dneve na koledarju, komaj so dočakali dan odhoda.

 V torek se je nekaj manj kot 30 otrok s strokovnimi delavci z avtobusom odpravilo na pot proti Ajdovščini.

Že sama pot in vožnja z avtobusom je pri otrocih vzbudila veliko veselja, navdušenja, vriskanja, petja ter nasmejanih obrazov. Tudi samo pripravljanje na bazen, tuširanje, nadevanje plavalnih kap in očal je bilo zabavno.

Ob samem prihodu na bazen so se otrokom zasvetile oči, brez strahu so se odpravili v bazen, kjer se je pod vodstvom petih vaditeljev plavanja vse začelo. Skozi teden so se otroci po skupinah preko igre prilagajali na vodo, izvajali so različne vaje, ki so pripomogle k usvajanju prvih zamahov in utrjevanju že poznanih plavalnih vzorcev. Otroci so vidno uživali in vsakodnevno ob odhodu nazaj spraševali, če bomo naslednji dan spet prišli.

Med tednom so se otroci po skupinah trudili po svojih najboljših močeh. Zadnji dan pa je bil njihov trud poplačan s prejemom priznanj. Ponosno so si kazali priznanja med seboj, kar jih je pa najbolj veselilo, je bilo to, da so priznanje odnesli domov.

Polni vtisov so otroci ob koncu plavalnega tečaja strnili misli:

»Meni je bilo všeč, ko smo skakali v globoko vodo.«

» Zabavno je bilo ležanje na vodi in ko smo iskali tiste majhne živalice pod vodo, ma igračke ne prave.«

»Veš, da jst sm se naučil skakat bombico, lepo mi je blo, ker sem plaval pod vodo z odprtimi očmi.«

» Mene je blo lepo, ko smo hodili po blazini, pole smo malo tekali in potem smo padli v vodo.«

» Si vidla mene k sm skakal sz tavelike skakalnice v vodo? Tam je grozno globoka voda, veš. Najbolj pa sm vesel, ker sem dobil konjička, unega ta zlatega.«

Polni novih znanj, vtisov, prijateljstev, doživetij smo zaključili teden, ki bo tako otrokom kot tudi strokovnim delavkam ostal v lepem spominu.

Zapisala vzgojiteljica Sara Marušič

Fotografija: Arhiv vrtca Renče

Dostopnost