Spoštovani starši, spoštovani učenci.

Odredba vlade objavljena v uradnem listu z dne 8. 4. 2021 določa, da se pouk od ponedeljka, 12. 4. 2021, za vse učence nadaljuje v prostorih šole. Upajmo, da bo tako ostalo do konca šolskega leta.

Vse ostale omejitve in ukrepi za preprečevanje širjenja virusa, ki smo jih poznali že do sedaj, še vedno veljajo.

Poskusimo narediti vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje virusa, ki je še vedno med nami. Upoštevajmo navodila in priporočila ministrstva in NIJZ (dostop do navodil je na spletni strani šole).

V šolo lahko prihajajo le zdravi otroci, ki niso bili v stiku z rizičnimi osebami zadnjih deset dni.

Ker je treba stike čim bolj omejiti, starše prosimo, da otrok v šolo ne vozite pred 7.30.

Učenci prvega do petega razreda v Renčah bodo prihajali skozi vhodna vrata s parkirišča med šolo in telovadnico.

Učenci od šestega do devetega  razreda bodo uporabljali vhod, ki je obrnjen proti glavni cesti.

Učenci POŠ Bukovica bodo vstopali samo skozi šolski vhod.

Starši lahko pripeljete učence le do šolskih vrat. Od tam naprej naj vstopajo učenci sami, saj jih bo na vratih sprejela učiteljica. Enako velja tudi za odhajanje iz šole.

Učenci v šolski prostor vstopajo z masko. Svetujemo, da imajo s seboj tudi vrečko, v katero odložijo masko v času, ko je ne uporabljajo.

Učencev iz različnih razredov ne smemo družiti ne pri jutranjem varstvu, ne pri pouku niti ne v času razširjenega programa. Tudi interesnih dejavnosti še ne bomo organizirali, zato vas prosimo, da vsi otroci, ki imajo to možnost, odidejo domov takoj po končanem pouku ali kosilu. Popoldanske dejavnosti bodo za učence, ki nujno potrebujejo varstvo, organizirane za učence od prvega do četrtega razreda.

Učencev ne bomo delili v manjše skupine, zato morajo še bolj dosledno upoštevati vsa navodila. Pouk in odmore bodo imeli le v matičnih učilnicah.

V naslednjem tednu smo vse učence prijavili na malico in kosilo. Če koga od učencev ne bo v šolo, ali šolske hrane ne bo potreboval, ga morate starši odjaviti iz seznama, na način, ki ga že poznate.

Učenci naj bi se v šoli zadrževali le za čas obveznega pouka. Če jim v popoldanskem času ne morete zagotoviti varstva, lahko učenci od prvega do četrtega razreda počakajo v šoli do vašega prihoda iz službe. Otrokom napišite v beležnico, da potrebujete varstvo in do katere ure, a ne več kot do 16.00 v Renčah in 15.30 v Bukovici.

Če v Renčah varstva ne potrebujete, a nima kdo priti po otroke v šolo, napišite to v beležnico. Za te učence bomo organizirali šolski prevoz. Učenci vozači iz Renč, Bukovice in Gradišča se vozijo s šolskim avtobusom.

Za vse učence je obvezno nošenje mask v skupnih prostorih, na hodnikih in v sanitarijah. Za učence od šestega do devetega razreda in učitelje pa tudi v učilnicah. Redno naj si umivajo roke in/ali razkužujejo na razkuževalnikih, ki so nameščeni na hodnikih. In upoštevajo vse priporočene ukrepe in priporočila.

Priporočeno je, da so učenci čimveč na zraku, zato jih primerno oblecite in obujte. Tudi šolske prostore bomo pogosto prezračevali.

Vse ostale informacije bodo učenci dobili v šoli.

Pridite zdravi in dobre volje!

Uspešen ponovni začetek želimo vsem.

 Ravnatelj,
Bogomir Furlan

Dostopnost