Spoštovani starši, spoštovani učenci.

Pa smo le dočakali težko pričakovani dan, ko v torek,  9. 2. 2021, šola ponovno odpira šolska vrata za učence prvih, drugih in tretjih razredov. Za vse ostale učence bo pouk potekal še na daljavo, a upamo, da bomo lahko tudi njim prav kmalu izrekli dobrodošlico pri vstopu v šolo!

Dobili smo priložnost, da pouk za prvo triletje poteka v živo. Od nas je odvisno, če bo tako ostalo do konca šolskega leta. Poskusimo narediti vse, kar je v naši moči, da preprečimo širjenje virusa, ki je še vedno med nami. Upoštevajmo navodila in priporočila ministrstva in NIJZ (dostop do navodil je na spletni strani šole).

  • V šolo lahko prihajajo le zdravi otroci in niso bili v stiku z rizičnimi osebami zadnjih deset dni.
  • Ker je treba stike čim bolj omejiti, starše prosimo, da otrok v šolo ne vozite pred 7.30.
  • Učenci prvega razreda v Renčah bodo prihajali skozi vhodna vrata s parkirišča med šolo in telovadnico.
  • Učenci drugega in tretjega razreda bodo uporabljali vhod, ki je obrnjen proti glavni cesti.
  • Učenci POŠ Bukovica bodo vstopali samo skozi šolski vhod.
  • Starši lahko pripeljete učence le do šolskih vrat. Od tam naprej zmorejo sami, saj jih bo na vratih sprejela učiteljica.
  • Učenci v šolski prostor vstopajo z masko. Svetujemo, da imajo s seboj tudi vrečko, v katero odložijo masko v času, ko je ne uporabljajo.

Učencev iz različnih razredov ne smemo družiti ne pri jutranjem varstvu, ne pri pouku niti ne v času razširjenega programa. Tudi interesnih dejavnosti še ne bomo organizirali, zato vas prosimo, da vsi otroci, ki to možnost imajo, odidejo domov takoj po končanem pouku ali kosilu.

V prvem triletju imamo po razredih veliko število učencev, a smo se odločili, da jih ne bomo delili zato je še bolj potrebno dosledno upoštevati varnostne ukrepe.  V skupnih prostorih je uporaba mask obvezna. V učilnica niso obvezne a so koristne.

V naslednjem tednu smo vse učence prvega triletja prijavili na malico in kosilo. Če koga od učencev ne bo v šolo, ali šolske hrane ne bo potreboval, ga morate starši odjaviti iz seznama, na način, ki ga že poznate.

Učenci naj bi se v šoli zadrževali le za čas pouka. Če jim v popoldanskem času ne morete zagotoviti varstva, lahko počakajo v šoli do vašega prihoda iz službe. Otrokom napišite v beležnico, da potrebujete varstvo in do katere ure, a ne več kot do 16.00 v Renčah in 15.30 v Bukovici.

Če v Renčah varstva ne potrebujete, a nima kdo priti po otroke v šolo, napišite to v beležnico. Za te učence bomo  organizirali šolski prevoz.

Priporočeno je, da so učenci čimveč na zraku, zato jih primerno oblecite in obujte. Tudi šolske prostore bomo pogosto prezračevali,

Vse ostale informacije bodo učenci prvega triletja dobili v šoli.

Vidimo se v torek,  9.  2. 2021 med 7.30 in 7.45.

Pridite zdravi in dobre volje! Uspešen ponovni začetek želimo vsem.

Bogomir Furlan,
ravnatelj

Dostopnost