Pravica pravic je pravica živeti, biti otrok za srečo rojen, tata in mamo ob sebi imeti in jima padati veselo v objem.

Tako je zapisal Tone Pavček v pesmi o otrokovih pravicah, in prav tema  Naše pravice  je bila osrednja tema letošnjega Tedna otroka, ki je potekal od 7. do 13. oktobra 2019. V vrtcu Renče smo preživeli ta teden na pester in zabaven način,  se družili, ustvarjali in se igrali. Poudarek smo namenili skupnemu druženju, tako da so bile vsak dan na sporedu različne dejavnosti.

Teden otroka smo začeli v ponedeljek, ko smo se odpravili na sprehod do travnika, kjer smo imeli jesenski piknik – družili smo se, se zabavali in se na koncu posladkali s piškoti.

V torek smo si vse skupine ogledale lutkovno predstavo Zajčkov zvonček  v izvedbi KUD Teatra za vse.

V sredo  nam je Samo Nanut popestril dopoldan v telovadnici z uvodnim plesom, nato pa še s športnimi dejavnostmi po postajah. Zaradi slabe vremenske napovedi smo imeli gusarsko popoldne s starši v telovadnici v Renčah. Otroci so bili navdušeni – še posebej na koncu, ko so dobili zaklad.

V četrtek je bilo na sporedu glasbeno dopoldne, otroci so prepevali jesenske pesmice. Izdelali smo tudi srca in tako poudarili, da ima vsak otrok pravico biti ljubljen.

Naš pester zabavni program se je zaključil v petek  z iskanjem skritega zaklada. Ko so otroci dobili zaklad, smo jim vzgojiteljice razdelile medalje.

 

Napisala: Jovana Dimitrijević
Foto: Arhiv vrtca Renče

Dostopnost