V petek, 24. maja 2019, smo se z veseljem odzvali povabilu Lovrove mame Nine Dugulin ter se po malici peš odpravili proti Renškemu Podkraju. Niti sanjalo se nam ni, kakšen nepozaben dan nas čaka.

Doživeli smo  PARK RENC, ki nam je omogočil bivanje v naravi, prostoren travnik za igro in brezskrbno tekanje, hlode za urjenje ravnotežja ter skrite kotičke ob potočku in ribniku, ki so otroke kar vabili v raziskovanje. Otroci so našli gosenico, polža lazarja, mravlje …

Opazovali smo ribnik in življenje v njem ter hranili koi krape. O vrstah rib nam je govoril Lovrov oče, Nejc Komar. Vsak otrok je dobil v pest hrano v obliki majhnih kroglic, ki smo jih na znak vrgli v ribnik. Za ogrado so nas čakali trije krškopoljski prašiči. Otroci so jim nosili solato, zelje, sadje … Vsi otroci so hranili živali, nekaj pa se jih je zelo dolgo zadržalo pri prašičih, ki so tacali po blatu ter se prerivali pri koritu.

Otroci so dobili sok in piškotek, nato pa so šli novim dogodivščinam naproti. Vabila jih je gugalnica, most čez potoček in tudi zvoki kitare, na katero nam je zaigrala Lovrova babica, Irena Komar.

Lovru, mami Nini, očetu Nejcu in babici Ireni se zahvaljujemo za čudovito dopoldne.

Zapisala: vzgojiteljica Mateja Komac

Dostopnost