Upravni odbor Šolskega sklada Osnovne šole Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče (Šolski sklad) je s predano in motivirano predsednico Ano Novak ter njeno zvesto ekipo skupaj z Osnovno Šolo Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče (OŠ Renče) organiziral dobrodelni koncert pevskih zborov. Vsi skupaj so lahko več kot ponosni na še en tradicionalen in zelo uspešen dogodek, ki je spet napolnil dvorano Angela Mlečnika Kulturnega doma Bukovica. Ne samo, da smo se lahko vsi dodobra napolnili z ljubeznijo, ki je skozi pesmi priplesala z odra do naših src,  vsi skupaj smo v mošnjiček šolskega sklada dodali kar  418,21 evrov!

Zelo ponosni, da jih je s svojo bodrilno pozdravno besedo nagovoril tudi župan Občine Renče-Vogrsko, spoštovani Tarik Žigon, so se na odru poleg krasnih pevskih in plesnih poslastic predstavili tako najmlajši kot najstarejši zakladi pevskih zborov šole, ki so pod strokovnim vodstvom zborovodje Nataše Domazet, pomembne podpore klavirske spremljave nenadomestljive repetitorke Nike Kodrič in drugih vzgojiteljic ter učiteljic ustvarili čudovit program, ki je glasno in energično nazdravil življenju. Da je bil celoten dogodek na res visokem, sproščenem in navdihujočem nivoju, je poskrbel tudi samozavesten povezovalni par letošnje edicije – učenca Tai Žnidarčič in Špela Bremec sta pod taktirko mentorice Erne Janašković namreč odlično, zrelo in profesionalno izpeljala svoji odgovorni vlogi gostiteljev večera. Bilo je izjemno! Čestitke za krasen repertoar in vrhunsko izvedbo vsem!

Že tako krasen koncert so tudi letos začinili nastopi učenk in učencev, ki so zablesteli že na prireditvi “Šola ima talent”. Ivana Osojnik Kerševan nas je s svojim krasnim glasom najprej doživeto opomnila, da “Življenje je lepo”. Sledil je čaroben nastop najmlajšega pevskega zbora na šoli – duhovita in sproščena energija Oblačkov in Čebel Otroškega pevskega zbora Vrtca Renče in Vrtca Bukovica je povsem ogrela ozračje, da smo na oblakih in čebelicah skupaj z njimi poleteli v ta čudovit in brezskrben otroški svet. Še dobro, da nas je nato učenka Kristin Prinčič Simčič s svojo nežno in zrelo interpretacijo pesmi “Ne bodi kot drugi” spet povlekla na tla! Z njeno pomočjo smo svoja čustva z lahkoto na stežaj odprli za poln sprejem krasnih in igrivih glasov pevcev in pevk Otroškega pevskega zbora OŠ Renče in POŠ Bukovica.  Sledila je krasna pevska interpretacija učenke Kiti Krapež, ki nas je s svojo mehkobo in toplino spet ponesla v “Belo nebo”, da smo se nato kar par centimetrov nad tlemi prepustili zapeljati še melodijam najzrelejšega pevskega dela koncerta, ki je preko izjemne interpretacije pesmi Mladinskega pevskega zbora OŠ Renče navdušil dvorano in prostor napolnil z obilico pozitivnih čustev. Zadovoljna publika je lahko za zaključek uživala še med plesoma Babin splet in Kopačija, ki ju je dodobra ogretem odru energično izvedlo Makedonsko kulturno društvo “Ohridski biseri” .

Koncert pa ni bil namenjen le golemu užitku, ampak tudi zbiranju prostovoljnih prispevkov za Šolski sklad. Odlična publika je skrinjici napolnila s kar 418,21 evri, ki bodo namenjeni pomoči učencem in učenkam iz socialno šibkih družin ter zagotovitvi nadstandardne opreme šole, saj Šolski sklad vestno skrbi, da z zbranim denarjem učencem in učenkam omogoča dogodke in stvari, ki so jim sicer težje dosegljive. Vsem, ki ste prispevali in tistim, ki še boste, se tako iskreno zahvaljujemo, saj s svojim dobrodelnim prostovoljnim prispevkom omogočate, da lahko Šolski sklad uresničuje želje in potrebe šole ter posameznikov. Denar ne gre v zrak, ampak je premišljeno in odgovorno pretopljen v prave stvari, ki boljšajo življenje učencev in učenk. Upravni odbor Šolskega sklada se z vsem spoštovanjem zahvaljuje tako v. d. ravnatelja Bogomirju Furlanu kot celotnemu učiteljskemu zboru za vso spodbudo, pomoč, zaupanje in podporo. Brez pripravljenosti šole bi bili vsi napori Šolskega sklada namreč povsem odveč. Prav skupaj lahko pričaramo pogoje za lepše in boljše življenje vseh nas.  Naj bo torej vsakodnevni vzklik “Dober dan, življenje!” zadovoljen in nasmejan, naj bo vsak dan prazničen dan!

Avtor teksta in fotografij: Tina Krog

 

Dostopnost