V petek, 23.9.2016, so bili otroci v veselem pričakovanju. Dan prej so namreč domov odnesli obeske, na katerih je pisalo: Prvi jesenski dan. Vendar tetka Jesen še ni prišla na obisk. Vzgojiteljice smo otrokom naznanile, da nas bo najverjetneje obiskala naslednji dan.

Po malici smo se zbrali v igralnici skupine Zvezdice. Vsak otrok je prejel vstopnico, to je košček barvnega  papirja. Barve so bile različne, od rumene, oranžne, …zelene. Pogovarjali smo se o jeseni, jesenskih barvah. Otroci so prinašali » vstopnice» in jih lepili na ustrezen prostor. Tako so nastali veliki plakati različnih barv, iz katerih smo vzgojiteljice izrezale jesensko sadje. To smo počele pred otroki, zdaj pa je to sadje del jesenske dekoracije vrtca. Preden smo se odpravili na igrišče, kjer nas je čakalo presenečenje, smo skupaj zapeli še nekaj pesmi.

Da ne bi bilo vse preveč preprosto, nam je tetka Jesen pripravila nekaj nalog. Te so bile gibalne, v duhu našega projekta o gibanju. Otroci so se podali na kratko pot z navodili, kaj morajo opraviti. Pot je bila postavljena v obliki poligona, za najmlajše so bile naloge poenostavljene. S pomočjo vzgojiteljic so otroci prišli do cilja. Tam jih je čakala košara s sadjem, ki smo ga vsi z užitkom pojedli.

Preživeli smo lep dopoldan, otroci so lepo sodelovali in se veselili. Zahvaljujem se vsem sodelavkam, saj so bile pripravljene pomagati pri izpeljavi celotne dejavnosti, s skupnimi močmi pa smo pričarale otrokom res prijetno dopoldne.

Ariana Oven

Renče, 30.9.2016

Dostopnost