Vljudno vabljeni na odprtje potujoče razstave z naslovom

Ana Frank – zgodba za sedanjost

 Potujoča razstava, ki govori o življenju Ane Frank in njenem slavnem dnevniku, je osrednji del mednarodnega projekta, v katerega so vključene države iz celega sveta.

Razstava potuje po slovenskih šolah, njena posebnost pa je, da po njej vodijo učenci, stari toliko, kot je bila Ana v času njenega doživljanja vojne, v samo pripoved pa vključijo tudi lokalno zgodovino iz istega časovnega obdobja. Razstava je opremljena tudi z besedilom v brajici in maketo skrivališča.

Letos smo projekt še razširili in se v sklopu Crossingborders povezali še z Anne Frank Verein in Avstrije. Učenci iz Slovenije in Avstrije so se skupaj pripravljali na vodstvo po razstavi v Gradcu, izvedli delavnice Free2Choose Create v Ljubljani, konec septembra pa bodo v Gradcu skupaj izvedli še zadnjo delavnico Memory Walk.

Več informacij najdete na povezavi: http://anafrankslo.eu

 Odprtje razstave bo v ponedeljek, 19. septembra 2016, ob 17.00 uri v OŠ Lucijana Bratkoviča Bratuša Renče. (Trg 31, 5292 Renče).

Veseli bomo vašega obiska!

 V projektu sodelujejo:

Muzej novejše zgodovine Slovenije, Hiša Ane Frank iz Amsterdama, Veleposlaništvo Kraljevine Nizozemske, Avstrijski kulturni forum ter Zveza društev slepih in slabovidnih Slovenije.

Dostopnost